Biografie

Ik ben geboren in 1948. En heb dus geen eigen herinnering aan ‘de’ oorlog, maar heb er wel iets van meegekregen in mijn ‘genen’. Geboren in Den Haag waar ik mijn lagere schooljaren (zo heette dat toen nog) beleefd heb. Mijn ouders verhuisden naar Deventer ( voor hen zoiets als het buitenland) en ik ging mee, met twee broers en één zus.

Daar heb ik op de middelbare school gezeten (later in Apeldoorn) en daar heb ik oude cultuur, geschiedenis en muziek opgesnoven. Het rivierlandschap van de Ijssel opende mij de ogen voor de pracht van de natuur, voor licht en verte.

Over die middelbare scholen heb ik zo lang gedaan dat ik daarna meteen in militaire dienst moest. En gelukkig na 5 weken er weer uit mocht.

Vervolgens heb ik een studie theologie gedaan in Utrecht en heb daar de lief van mijn leven ontmoet. Samen zijn wij naar Friesland verhuisd, waar ik in Drachten een baan kreeg als leraar aan een havo/vwo school. Wij werden verrijkt met twee dochters. En ook wel beproefd door het één en ander, maar dat hoort zo bij het leven.

Dichten ben ik gaan doen omdat ik van taal houd en van het formuleren van gedachten en emoties. En omdat ik ontdekte dat het mij lag om dat zo compact mogelijk te doen. En met ritme. Dat doe ik nu zo’n tien jaar. In mei 2007 is mijn eerste dichtbundel verschenen met de titel: ‘Een beetje knook en krom’.

Een soort coming-out.